Over Ons

Welkom op onze website. Wij zijn Daan en Debora de Groot en deze website geeft allerlei informatie over onze roeping in Roemenië. Debora is geboren in 1984 en Daan in 1985.

In 2008 zijn we direct na ons trouwen naar Roemenië verhuist. Het doel was om bij te dragen aan het opzetten van een inloophuis project voor Stichting Coming Home!.  Na enkele jaren ervaring op te hebben gedaan bij een plaatselijke organisatie zijn we in 2011 begonnen met het inloophuis voor straatkinderen, straattieners, daklozen en families die in krotjes wonen in verschillende wijken in de stad Targu Mures. Hiervoor is een Roemeense vereniging opgezet die de naam Asociatia Coming Home draagt. Wij werden aangesteld als projectleiders. Ons team bestaat nu uit drie lokale sociaal en pastoraal werkers en verschillende Nederlandse vrijwilligers ondersteunen voor korte of langere tijd het Coming Home team. Meerdere ochtenden zijn de deuren van het inloophuis geopend. Daarnaast worden er wekelijks Bijbelstudies, evangelisatieavonden en kinderclubs georganiseerd. In een Roma wijk in de stad is een educatie project opgezet waar kinderen leren lezen en schrijven en worden begeleid in het schoolgaan om aansluiting te vinden bij het niveau van de Roemeense scholen.

Werkgelegenheid is een groot probleem in Roemenië. Met name in de Roma gemeenschap. De bezoekers van het inloophuis zijn vrijwel allemaal werkloos. Samen met het bedrijf Turbocam Romania zijn we in 2014 begonnen met een werk / woon project. Hiervoor is de vereniging Asociatia Roman Works opgericht. In een dorpje buiten de is een houtwerkplaats waar van oude pallets nieuwe producten worden gemaakt om deze in Nederland te verkopen.  Naast de werkplaats is een moestuin, akker, ruimte voor dieren en woonruimte waar in de toekomst mensen uit het project kunnen wonen. Het project draagt de naam Asociatia Roman Works en de houtproducten worden verkocht onder de naam Roman Woodworks.

Debora is in 2015 begonnen om haar zangtalent weer te gaan gebruiken. Samen met lokale muzikanten geeft ze concerten en worden er plannen gemaakt om eigen nummers op te nemen. Door de liederen en optredens worden mensen bemoedigd en onze God geëerd. Op soundcloud zijn enkele nummers te beluisteren. Klik hier om naar de pagina te gaan.

Door de jaren heen is ons gezin groter geworden. Op 1 mei 2012 is onze dochter Anna geboren en op 14 augustus 2014 onze zoon Gideon.

Na jaren van missionaire zomer reizen zijn we in 2008 in Tirgu Mures gaan wonen. De vier jaar hebben we in een klein appartementje in de stad gewoond. Eind 2011 zijn we verhuisd naar een woning aan de rand van de stad. Op 1 mei 2012 is onze dochter Anna geboren en op 14 augustus onze zoon Gideon.

DSCF9055