10 jaar getrouwd en verhuisd

Geschreven door Daan in Algemeen

Afgelopen week (4 april) waren we 10 jaar getrouwd. Het was ook de dag dat we zijn verhuisd naar ons eigen huis. Het is bewoonbaar… uiteraard moet er nog veel gebeuren. Geen plinten, kozijnen in de grondverf, vuilniszakken als gordijnen, meubels bij elkaar geraapt, ons matras op de grond, kleding in dozen en tassen, één kamer vol met dozen en de garage vol met… tja… nog meer spullen. Buiten moet er ook nog van alles gedaan worden. Maar we kunnen er leven. Hiermee komt een einde aan bijna een jaar van eerst onzekerheid, tijdelijk ergens wonen, huis zoeken, lening regelen, huis kopen, papierwerk, verbouwen, klussen, regelen, heen en weer rijden.
Het was een mooi en leerzaam jaar waarin we niet te klagen hebben gehad. We hebben een fijne tijd en een heerlijke zomer in een dorp buiten de stad gehad en we zijn dankbaar dat we daar konden wonen. De laatste maanden werd het zwaarder. De kinderen gingen naar school, we runnen twee projecten, allebei zijn we actief in onze kerkelijke gemeente en dan ook nog het project huis opknappen. Veel hebben we door anderen laten doen maar ook dat vergt energie. Wat we zelf konden doen of konden leren hebben we zelf geprobeerd. De Nederlandse hulp van familie en vrienden was ook meer dan welkom.

Het hele proces van een huis kopen en inrichten is een goede test om te zien hoe het met ons ‘hart’ gesteld is. Vaak brainstormden over wat er allemaal mogelijk is en hoe we het huis moesten inrichten. Welke kleur op de muren, welke lampen (weten we nog steeds niet), hoe richten we alles in, nieuwe keuken of een tweedehands enzovoort. Maar iedere keer als we weer eens van alles aan het bedenken zijn kunnen we ook stoppen en tegen elkaar zeggen… waar gaat het om… we doen dit niet voor een ander, het hoeft geen museum of een tentoonstelling te worden. Het gaat erom dat wij er kunnen wonen, de mening of oordeel van een ander is daar niet belangrijk in. We merkten dat dat niet zo makkelijk is. Vaak ben je toch bezig met die vraag wat anderen ervan zullen zeggen. We hebben geprobeerd en blijven proberen (het lukt niet altijd) om daar ons niet door te laten leiden. Vanochtend hebben we nog de hele kamer verbouwd. Bij de eerste indeling hebben we ons vooral laten leiden door redenen als ‘het ziet er ruimtelijk uit’ en ‘dan lijkt je kamer groter’. Maar terwijl we alles hadden neergezet dachten we… het is super ruimtelijk maar niet praktisch. Een speelhoek voor de kinderen is belangrijker dan een ‘open gevoel’ in de kamer.

Dit weekend genieten we van het Roemeense paasfeest. Daarna gaan we inpakken voor een verblijf van een kleine twee weken in Nederland.

Bovenstaande foto is gewoon een aandachtstrekker. Op de dag van de verhuizing moesten er natuurlijk nog snel wat dingetjes gekocht worden. De kinderen hadden vakantie dus nam ik onze boef maar even mee 😉

Hieronder wat foto’s van de ‘huidige situatie’:

 

Een gedachte over “10 jaar getrouwd en verhuisd”

  1. Yvonne (tante) schreef:

    Heel veel succes en wijsheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *