Andras aan het werk

Sinds het begin (2009) bezoekt hij de programma’s van Coming Home. Een ventje van een jaar of 12 was hij toen. Kwam altijd samen met z’n jongere broertje Zoli. Echte schoffies. Vaak sliepen ze niet thuis en brachten ze de nachten al lijmsnuivend door in verlaten huizen of op het station. Jaren geleden kwam hij binnen tijdens een programma. Zijn hele haar zat onder de lijm… volgens hem was een politieagent hem zo zat dat hij een potje lijm over z’n hoofd had gegoten. Uren zijn we in de weer geweest met een tondeuse en een schaar om hem schoon te krijgen en kaal te scheren. (zie hier het bericht van toen).

In het najaar van 2015 kwam hij als 17 jarige jongen mee om te helpen bij het werkproject. Pallets slopen, in de tuin werken en andere kleine klusjes. Hij viel op door zijn werklust en positieve houding. Ik beloofde hem een baan als hij 18 jaar zou worden. Op zijn verjaardag stond de taart klaar bij het inloophuis. Alleen kwam Andras niet opdagen. Hij was gearresteerd om 7 uur ’s ochtends. Hij was 18 geworden en dus makkelijker te berechten.

Afgelopen november kwam hij weer vrij. En belofte maakt schuld. Budgettair gezien een uitdaging omdat we niet genoeg inkomen hebben voor een extra salaris. Gelukkig wisten we van een soort subsidie waarbij de overheid +/- 40% van de salariskosten vergoed. Petri heeft deze subsidie binnen een paar dagen weten te regelen en dus hebben we hem aangenomen. Een klein risico maar ons project is niet in de eerste plaats om winst te maken. Het is gestart om jongeren zoals Andras een kans te geven. Tot nu toe gaat het goed. Al is dat geen garantie. Toch heb ik goede hoop dat hij langer in dienst blijft dan de andere personen die we via het Coming Home project aan het werk hebben gezet.

Andras tijdens een bedrijfsuitje van een partnerbedrijf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *