Nieuw avontuur

Geschreven door Debora in School

Het is tijd voor een nieuw avontuur. Anna moet naar school, naar de ‘grote school’ wel te verstaan. Inmiddels is ze deze week begonnen, maar ik zal beginnen bij het begin en in de komende week steeds een beetje vertellen over onze ervaringen.

Vorig schooljaar begonnen de voorbereidingen. Want het is natuurlijk wel een dingetje en uiteraard willen we het beste voor onze kinderen. Zelfs op een Facebookgroep voor moeders in Targu Mures, zag ik steeds dezelfde vraag voorbij komen: wat is de beste school, wie is de beste lerares. Voor ons waren er verschillende opties. Een ‘christelijke’ priveschool, waar voornamelijk de rijke kinderen op school zitten. Dan ‘Scoala de arta’ waar het accent vooral op muziek ligt. Schijnt een goede school te zijn. Veel mensen waren er enthousiast over. Piano spelen vond ze leuk, maar het was vorig jaar al af en toe trekken en duwen om haar aan het oefenen te krijgen, dus dat zag ik niet zitten. In het dorp waar wij wonen is ook een school, maar de kwaliteit qua onderwijs op deze scholen is doorgaans minder dan die in de stad. En dan waren er nog school 5 en school 20, twee staatsscholen in een wijk in Targu Mures vlakbij ons huis. Op Facebook zag ik dat ze op school 20 veel activiteiten voor de kinderen organiseren. Tijdens de open dag zijn we er gaan kijken, helaas konden we nog geen kennis maken met de juf, want daar kwam nog een vacature voor. Via anderen hoorde ik dat de school goed stond aangeschreven.

In maart werd de inschrijvingsperiode geopend. Vroeg in de ochtend, op school in de rij wachten tot je aan de beurt bent bij het secretariat. Je kunt hier niet het hele jaar door je kind inschrijven. Gelukkig had ik al mijn papieren op orde. Het was even zoeken in het systeem voor de medewerker, hoe je zo’n meisje uit het buitenland inschrijft. Maar toen was het toch gelukt. Ik zou het wel horen als er teveel inschrijvingen waren en ze niet ingeloot was. Maar het zou vast wel goed komen, zei ze. Daar ging ik dan maar vanuit.

Augustus. Geen bevestiging. Ik had al rondgevraagd aan vriendinnen of dat dat normaal was. Ja hoor, geen nieuws, goed nieuws. Je hoort het vanzelf. Eind augustus toch maar even een berichtje naar school gestuurd of ze al iets wisten. Alles is in orde. Anna is ingeschreven en zit in Clasa Pregatitoare  A (voorbereidingsklas, klas 0). De juffrouw zou binnenkort contact met mij opnemen. Pff, pak van mijn hart.

Dat weekend kreeg ik inderdaad een sms dat we op 30 augustus om 18.00 op een ouderavond werden verwacht om het een en ander door te spreken. Ik ben benieuwd!

Een gedachte over “Nieuw avontuur”

  1. Yvonne (tante) schreef:

    Weer een nieuwe maar leuke fase .
    Ze doet het vast goed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *