Over Ons

Welkom op onze website. Wij zijn Daan en Debora de Groot en hier kunt u op de hoogte blijven van onze roeping in Roemenië.

Klik hier voor de folder: Daan en Debora bruggenbouwers tussen West en Oost europa voor een handig overzicht

Met een droom zijn wij in 2008, direct na onze bruiloft, verhuisd naar Roemenië. De droom was het opzetten van een inloophuis voor kwetsbare in de maatschappij en om vanuit dit inloophuis andere ontwikkelingsprojecten te starten. Het project is groter geworden dan we ooit hadden durven dromen.

Coming Home project
– Vier Roemeens Hongaarse medewerkers in loondienst.
– Twee medewerkers runnen het inloophuis. Een groep van sociaal kwetsbare personen bezoekt dagelijks het inloophuis. De meeste voor een goed gesprek en een boterham. Onze collega’s proberen hen te helpen met het zoeken naar werk, het regelen van een uitkering, begeleiden bij rechtszaken en andere vormen van advies.
– Twee leraressen werken in het ‘tweede kans’ programma. +/- 20 kinderen die nooit naar school zijn gegaan krijgen alsnog de kans om een diploma te halen. Hiervoor werkt onze organisatie samen met een lokale school die ook nog twee leraressen in dienst heeft.
– Naast deze twee hoofdactiviteiten bouwen we een netwerk op om in de toekomst beter te kunnen samenwerken met overheden en andere organisaties.

Roman Works project
– Doel van dit project is het creëren van werkgelegenheid voor sociaal kwetsbaren in de samenleving. Voor bezoekers van het Coming Home project maar ook van collega organisaties.
– In een dorp buiten de stad is een oude kippenboerderij omgebouwd tot houtwerkplaats en is een kleine tunnel kas gebouwd voor het kweken van planten.
– Het project draait grotendeels op inkomsten uit productie.

Prive
– We hebben twee kinderen Anna (2012) en Gideon (2014). Beide kinderen gaan naar Roemeense scholen en spreken Roemeens en Nederlands.
– Ons levensonderhoud komt van giften.
– Sinds enkele jaren zijn we actief lid van een Roemeens sprekende kerkelijke gemeente.

Door het runnen van deze twee projecten hebben we veel ervaring opgedaan en een netwerk opgebouwd. Onze opgedane ervaring in de Roemeense maatschappij en met hulpverlening is van grote voor nieuwe en bestaande hulpverleningsinitiatieven in Roemenië en Oost Europa.