Re-start

Geschreven door Daan in Dagelijks leven Dagelijks Werk

Na alle verhuis perikelen, de trip naar Nederland, de week van 1 mei met vrije dagen en de verjaardag van Anna was het vorige week eindelijk een normale week. Structuur en regelmaat. Oké, thuis moet er nog van alles gebeuren maar dat kan stap voor stap. We hebben onszelf beloofd om vanaf deze week ons werk weer in de bovenste regionen van ons prioriteitenlijstje te zetten. Het is niet zo dat we het afgelopen half jaar niets gedaan hebben maar er is een verschil tussen aanwezig zijn of ergens helemaal voor gaan.

Bij zo’n nieuwe start horen ook goede voornemens en/of nieuwe verwachtingen. Hier zijn er een paar: 1) Aanwezigheid bij Coming Home vooral door het leiden van de vergaderingen en daarin het project sturen. Iets waar het laatste jaar de klad ingekomen was. 2) Bij Roman Works willen we ook op de Roemeense markt onze producten aan de man gaan brengen. Dat betekend niet dat we geen producten meer naar Nederland sturen maar we merken dat we niet alleen van de Nederlandse markt afhankelijk kunnen zijn.  Meer inkomsten hebben we nodig om ons project verder vorm te geven. Roman Works is een sociale onderneming, er mag dus ondernomen worden. 3) Een persoonlijke uitdaging is het uitwisselen van ervaringen en het bemoedigen van andere christelijke ondernemers en project leiders.

Terugkijkend op de eerste normale week sinds maanden kan ik delen dat er al een hoop leuke dingen zijn gebeurd. Er is in de stad een interkerkelijk gebedshuis van IHOP. Iedere dinsdagochtend is er een gebedsbijeenkomst waarin wordt gebeden voor de ondernemers in de stad. Belangrijk, het Koninkrijk van God heeft ondernemers nodig die hun talenten gebruiken om Zijn naam groot te maken. Vanaf nu ga ik naar deze bijeenkomst.

Ik had een ontmoeting met een jonge aannemer. Hij heeft 85 personeelsleden. Boven zijn bureau hangt een poster met daarop de tekst: Dit is Mijn bedrijf. getekend: God. Samen hebben we nagedacht hoe een ondernemer er kan zijn tot zegen van minder bedeelden. Mijn eerste reactie was; Geld doneren is te makkelijk. Ja, er is geld nodig. Maar om echt een impact te hebben als christen en/of als christelijke ondernemer dan blijft het niet bij geld overmaken. Er zijn dingen die kostbaarder zijn dan geld. Tijd; kun je niet terugverdienen. Comfort: iets doen waar je niet aan gewend bent of wat dichtbij komt. Privacy: Als ondernemer is het lastig om iemand toe te laten in je leven. Reputatie: Stel dat je een een paar arbeidsplaatsen beschikbaar stelt voor personen die willen integreren of re-integreren. Overige personeelsleden en wellicht zelfs klanten zullen hier hun vraagtekens bij kunnen zetten. Genoeg om over na te denken en antwoorden hebben we nog niet.

Op woensdagochtend zat ik aan tafel met een directeur van de politie. Met enkele bezoekers van ons inloophuis hebben we meegedaan met een schoonmaakactie van enkele straten. Deze actie was georganiseerd door zijn politie afdeling. Hij gaf aan om open te staan voor betere samenwerking en dus ben ik met Petri wezen kennismaken.

Nesst is een organisatie die sociaal ondernemerschap promoot. De organisatie heeft een wedstrijd uitgeschreven samen met een bank. Hierin kunnen beginnend en bestaande sociale ondernemingen zich ontwikkelen en aan het eind presenteren. Vorige week hebben we een hele vragenlijst ingevuld. Uit de inschrijvingen wordt een selectie gemaakt. De geselecteerde ondernemingen gaan tijdens cursus dagen hun presentatie voorbereiden. Aan het eind worden drie geld bedragen verdeeld. Het is nu wachten op het bericht of we toegelaten zijn.

Lekker bezig dus en dat wilde ik even delen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *