Update werkproject „Roman Woodworks‟

RWW location (Large)
In onze laatste nieuwsbrief schreven we over het nieuwe werkproject. We schreven toen ook dat we nog op zoek waren naar een locatie. Inmiddels hebben we iets gevonden. Met elkaar hadden we verschillende opties bekeken en tijdens een bezichtiging van een gebouw liet de eigenaar weten dat hij nog een andere optie had. Het ging om een huis met een grote kippenschuur. Na een eerste bezichtiging zagen we er wel potentie in en na nog een bezoek met de directeuren van Turbocam besloten we om de locatie voor minimaal een jaar te huren. In de komende weken gaan we de schuur omtoveren tot werkplaats. In het werkgedeelte maken we de vloer lager en er komen machines, werkbanken en een afzuigsysteem uit Nederland. Onderaan het bericht enkele foto’s.

– – – Origneel bericht in onze nieuwsbrief – – –

Werkproject “Roman Woodworks”

Een werkproject. Sinds we in Roemenië wonen is dit een grote wens. Een paar jaar geleden is er een mogelijkheid geweest maar dat is niet verder gekomen dan een plan. Nu is het zover. Na de zomer gaan we starten met een werkproject onder de naam Roman woodworks. Dit is het idee; In Roemenië verzamelen we afvalhout van oude pallets of gesloopte gebouwen. Van dit hout worden nieuwe producten gemaakt. Vooral woonaccessoires. Deze producten zullen in Nederland op de markt worden gebracht. Het project richt zich op jongeren en ouderen die geen kans (meer) hebben op de arbeidsmarkt. Dit kunnen de straatjongeren zijn die ons inloophuis bezoeken, maar de doelgroep is breder. Er zijn ook genoeg mannen die wel willen werken maar gewoon niet meer aan een baan kunnen komen omdat ze „te oud‟ zijn, een lichte handicap hebben of een „te donkere huid‟ hebben. Het zal een goede mix van medewerkers moeten worden met jongeren die werken aan hun toekomst en ouderen die een kans krijgen om voor hun gezin te zorgen. Het project is een initiatief van Asociatia Coming Home en het bedrijf Turbocam Romania onderdeel van Turbocam International. Deze multinational, met een uitgesproken christelijke identiteit, heeft een fabriek in Targu Mures waar ongeveer 50 mensen werken. Voor de activiteiten van het bedrijf is geschoold www.daan-debora.nl personeel nodig. Door financiën, kennis en mensen ter beschikking te stellen willen ze ook ongeschoolde mensen een kans geven op de arbeidsmarkt. Een Nederlandse directeur van Turbocam zal zorgen voor de verkoop in Nederland. Door de producten in Nederland te verkopen geloven we dat dit project in de toekomst zichzelf terug zal verdienen. Alle financiële winst zal worden gebruikt om het project uit te breiden en meer mensen aan het werk te krijgen. Want het creëren van arbeidsplaatsen is de echte winst en prioriteit nummer één voor dit project. Vanuit ons team zal Petri één van de coaches worden in dit project. Voor ons is het geweldig dat we samen met dit bedrijf dit project kunnen gaan opzetten naast ons inloophuisproject. Het is een geheel nieuwe uitdaging en een groot avontuur. Opnieuw kunnen we niet anders zeggen dat we in deze ontwikkeling de machtige hand van God mogen zien. Hij bracht verschillende personen samen die allemaal hetzelfde idee hadden. Bid met ons mee dat Hij dit project zal gebruiken tot Zijn eer en tot uitbreiding van Zijn koninkrijk.

RWW location (2) (Large)

 

RWW location (1) (Large)

3 gedachten over “Update werkproject „Roman Woodworks‟”

 1. Derk Bogema schreef:

  Mooi doel, veel Zegen op jullie werk. Het gaat lukken. Derk Bogema.

 2. Wat een fantastische kans! Heel veel succes allemaal.

 3. Arend van Wijngaarden schreef:

  Ha Daan,

  M’n ouders lieten me onlangs een interview lezen uit een lokale krant.
  Ik ben geboeid door jullie project omdat ik zelf worstel met een Bulgaarse Roma om werk/toekomst in NL of Bulgarije te faciliteren.

  een zegengroet van je basisschool vriend,

  Arend van Wijngaarden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *