We moeten verhuizen…

Geschreven door Daan in Dagelijks leven Nieuws

Vorige week was daar onverwachts het telefoontje. De huiseigenaren. Zij moeten hun appartement uit en zien geen andere oplossing dan het huur contract met ons op te zeggen. Opzegtermijn: 2 maanden. De afspraak was dat we tot volgend jaar zomer konden blijven, maar nu niet meer dus. Is het netjes van ze? Tja… ze staan in hun recht. Het gaat er niet altijd om hoe je behandeld wordt maar om hoe je er op reageert. Het was even slikken maar al na een paar minuten hadden we er allebei vrede mee. In ons hart zijn we al een tijdje bezig met verhuizen. Er is vorig jaar een plan geschreven om ons eigen huis te kunnen kopen. Met hulp van onze TFC zoeken we naar personen om geld van te lenen. Met dit geld willen we hier een huis kopen. We hebben de tijd genomen om dit plan ten uitvoer te brengen en we hadden zeker geen haast. Daar komt nu verandering in. Op dit moment zoeken we naar een tijdelijke oplossing omdat we niet binnen twee maanden een huis willen kopen.

Enkele weken geleden hebben we al besloten om Anna en Gideon naar een andere school (voorbereidend onderwijs) te doen. Een school waar meerdere kinderen uit onze kerk zitten en waar ze ook samen in een klas komen het eerste jaar.

Het gaan interessante weken worden. We zijn niet bang voor de onzekerheid. Meer benieuwd naar het onbekende. Er gaat iets gebeuren, het gaat er beter op worden, we weten alleen nog niet hoe. Meer dan vijf jaar wonen we in onze huidige woning, maar het loslaten gaat gelukkig heel snel. Ons leven willen we leven tot Gods eer en niet vastzitten aan materiële zaken. Nu we op zoek gaan naar een koopwoning is het ons gebed dat God er allereerst door gediend wordt. Niet onze status, comfort, aanzien of materialistisch verlangen. Ook al wordt het ‘ons’ huis, dat we weten dat we alles uit Zijn hand ontvangen.

3 gedachten over “We moeten verhuizen…”

 1. Dennis Bogert schreef:

  Ha Daan en Debora,

  Wat vervelend dat jullie nu zo snel op zoek moeten naar een ander huis. Hopelijk vinden jullie, met Gods, hulp een nieuw ondernemen.

  Groeten,

 2. Martine schreef:

  Hey lieve Daan en Deb! Wat fijn om te lezen dat jullie hier zo positief in staan! Ik wens jullie heel veel zegen toe de komende tijd met alle veranderingen die er komen. Ik bid rust uit over jullie als gezin.
  Heel veel liefs,
  Tien

 3. Adrie. schreef:

  Hoi Debora en Daan,

  Jullie zitten daar niet voor jullie zelf, maar zijn daar geplaatst door God!
  Hijzelf zegt in Zijn Woord; “(Ik Ben) Ik ben jullie God!”, dus……… komt goed!
  Wacht maar rustig af, Hij geeft jullie wat moois!.
  Dank Hem daarvoor!
  Zegen,
  Adrie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *